Bu sayfadaki içerik, Adobe Flash Player'ın daha yeni bir sürümünü gerektiriyor.

Adobe Flash player Edinin

Ağrı´da Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı

Çalıştayın açılışında konuşan Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, nüfusunun çoğunlukla tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığı Ağrı'da çiftçiliğin bilimsel temellere dayanması ve daha verimli olması gerektiğini belirtti. Ağrı'nın bu konuda ciddi bir potansiyele sahip olduğuna dikkati çeken Vali Tekinarslan, "kentimizde tarım, turizm ve ticaret imkanları var. Bunun için mevcut bir zemin var. Ama bunu nasıl daha verimli bir şekilde yapabiliriz. Ağrı'nın ve ülkemizin ekonomisine, istihdamına olumlu yansıtabiliriz buna kafa yormamız lazım. Bu çalıştayın gayesi hem çiftçiler olarak hem de idare olarak yaptığımız işi bilimsel temellere dayandırmaktır" şeklinde konuştu.

Vali Tekinarslan konuşmasını şöyle sürdürdü; "İnsan arabasız, uçaksız, telefonunsuz yaşayabilir. Fakat tarım insanlığın avcılık toplayıcılık döneminden itibaren hayatın gidişatında olmazsa olmazıdır. Şimdiden 50 yıl sonra insanlığın tarımsal ihtiyaçlarına yönelik tedbirler alınıyor. 50 yıl sonra Hindistan'ın nüfusunun Çin'i geçeceği tahmin ediliyor. Dünyada nüfusu 1, 5 milyar olan iki ülke olacak. İnsanların hayat standartlarına bakıp gelecekteki tarım potansiyeli ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Yani tarım sadece bizim açımızdan değil dünyanın geleceği açısından da bir sorundur." Tekinarslan, "Kentte fabrika yokluğu sürekli olarak dillendirilen bir konu. Bence bu bizim için avantajlı bir durum. Tarımın olmazsa olmazı su, toprak ve havamız kirlenmemiş. Yüksek kalitede üretim için bu bir avantajdır. İlimizde özellikle organik tarıma ağırlık vermeliyiz. Doğal kaynaklarımız buna son derece musait. En önemlisi çiftçilik bilincini geliştirmemiz lazım. Burada yaşadığımız ve mecbur olduğumuz için değil, bu işi seçkin bir meslek olduğu ve geçimimizi sağlamak, bundan ekonomik bir gelir elde etmek için yapmalıyız. Tıpkı mühendislik, doktorluk, öğretmenlik gibi saygın bir meslek haline getirmemiz lazım" diye konuştu. Çalıştaya Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Tarım Bakanlığı Daire Başkanı Dr. Nahit Yazıcıoğlu, İ.Ç. Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Vali Yardımcıları Mahmuthan Arslan, Rasim Belge, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Demirkıran, diğer kurum müdürleri, STK ve Odaların temsilcileri ile çiftçiler katıldı.

Vali Tekinarslan konuşmasını şöyle sürdürdü;

"İnsan arabasız, uçaksız, telefonunsuz yaşayabilir. Fakat tarım insanlığın avcılık toplayıcılık döneminden itibaren hayatın gidişatında olmazsa olmazıdır. Şimdiden 50 yıl sonra insanlığın tarımsal ihtiyaçlarına yönelik tedbirler alınıyor. 50 yıl sonra Hindistan'ın nüfusunun Çin'i geçeceği tahmin ediliyor. Dünyada nüfusu 1, 5 milyar olan iki ülke olacak. İnsanların hayat standartlarına bakıp gelecekteki tarım potansiyeli ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Yani tarım sadece bizim açımızdan değil dünyanın geleceği açısından da bir sorundur."

Tekinarslan, "Kentte fabrika yokluğu sürekli olarak dillendirilen bir konu. Bence bu bizim için avantajlı bir durum. Tarımın olmazsa olmazı su, toprak ve havamız kirlenmemiş. Yüksek kalitede üretim için bu bir avantajdır. İlimizde özellikle organik tarıma ağırlık vermeliyiz. Doğal kaynaklarımız buna son derece musait. En önemlisi çiftçilik bilincini geliştirmemiz lazım. Burada yaşadığımız ve mecbur olduğumuz için değil, bu işi seçkin bir meslek olduğu ve geçimimizi sağlamak, bundan ekonomik bir gelir elde etmek için yapmalıyız. Tıpkı mühendislik, doktorluk, öğretmenlik gibi saygın bir meslek haline getirmemiz lazım" diye konuştu.

Çalıştaya Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Tarım Bakanlığı Daire Başkanı Dr. Nahit Yazıcıoğlu, İ.Ç. Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Vali Yardımcıları Mahmuthan Arslan, Rasim Belge, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Demirkıran, diğer kurum müdürleri, STK ve Odaların temsilcileri ile çiftçiler katıldı.

arı aricilik bal polen propolis arizehiri balmumu iletisim